Homepage

Geen Feryn in rit 2

📁 Laatste nieuws 🕔18.April 2015
Geen Feryn in rit 2

Pascal Feryn en corijder Tom De Leeuw zijn deze ochtend niet van start gegaan in de tweede rit van de Libya Rally die de karavaan van Boudnib naar Merzouga brengt. Feryn beschadigde gisteren het stuurhuis van zijn Toyota. De zonen van Feryn zijn intussen met een nieuw stuurhuis onderweg naar Merzouga waar het team vanavond de herstelling kan uitvoeren. Feryn mag morgen opnieuw starten maar krijgt een pak straftijd.

“Ik heb mij gisteren teveel geërgerd omdat ik een half uur verloor door te gaan tanken” begint Pascal Feryn zijn verhaal. “Nadien heb ik de zaken willen forceren en heb ik mijn stuurhuis kapot gereden. Toen we het kapotte onderdeel wilden vervangen merkten we dat het om één of andere reden niet in onze truck aanwezig was. Daarop zijn we meteen een zoektocht begonnen en vonden we een onderdeel om 70 kilometer van het bivak. Tot daar het goede nieuws want blijkbaar is er een verschil tussen de Afrikaanse en Europese Landcruiser en dus paste het onderdeel niet. Er zat niets anders op dan opgeven maar de wedstrijdleider wou daar niet van weten.”

En dus schakelde het team over op een onwaarschijnlijk plan B. “Ik belde mijn zonen in België en zij zijn nu onderweg naar het bivak” zegt Pascal Feryn. “Het zijn mij nogal gasten hoor maar ik ben ze ontzettend dankbaar. Om middernacht zijn ze het onderdeel gaan oppikken in de loods. Vervolgens zijn ze naar Schiphol gereden waar ze om 06.00u een vlucht naar Marrakech genomen hebben om er 4 uur later te landen. Intussen zijn ze probleemloos de douane gepasseerd en onderweg naar het bivak van Merzouga waar ze omstreeks 17.00u zullen arriveren. Het team gaat dan meteen aan de slag en morgen rijden we gewoon opnieuw mee. Een geweldige dankjewel aan mijn kinderen en aan de wedstrijdleider Gert Duson.”

Michel Suetens heeft omstreeks middernacht het bivak bereikt en vertrekt vandaag voor zijn eerste duinenrit ooit.

Share this article with friends