Homepage

Klaar voor de start

📁 Laatste nieuws 🕔16.April 2015
Klaar voor de start

In Fez is alles in gereedheid gebracht voor de start van de Libya Rally, een rallyraid georganiseerd door de Belg Gert Duson die gereden wordt in Marokko. Vandaag werden de wagens technisch gekeurd, morgen wordt de eerste van in totaal 7 klassementsritten gereden.

In de vooravond organiseerde organisator Gert Duson een algemene briefing voor alle deelnemers. “Ik heb iedereen van harte welkom geheten en veel succes gewenst voor de komende dagen. Ik denk dat we een mooi en een gevarieerd parcours hebben uitgestippeld. De eerste klassementsrit brengt de karavaan morgen van Fez naar Boudnib. De eerste deelnemers vertrekken om 05.00u in de ochtend en rijden eerst een verbindingsrit van 240 km waarna de echte klassementsrit van 405 km van start gaat gevolgd door een korte verbindingsrit van 15 km naar het eerste bivak van deze wedstrijd.”

Pascal Feryn en Tom De Leeuw wonnen deze wedstrijd vorig jaar en moeten als eerste de baan op. “Ik kruip vanavond vroeg onder de wol want morgen wordt een lange en moeilijke dag” zegt Pascal Feryn. “De eerste rit is meteen de langste en het belooft een zeer moeilijke dag te worden. De rit van morgen is een zeer breekbare rit. De ondergrond zijn veelal keien. Het wordt opletten om lekke banden te vermijden. Ik ga rustig starten en hoop morgenavond ergens rond de vijfde plaats te eindigen.”

Ook vandaag was het een drukke dag voor team Feryn. Naast de algemene briefing was er ook een briefing voor het team. Dirk Van Den Vandriessche sprak team Feryn toe. “Ik neem de coördinerende functie ter plaatse waar en sta in voor de algemene organisatie. Ik heb iedereen veel succes gewenst en de deelnemers op het hart gedrukt dat veiligheid altijd op de eerste plaats komt. We nemen deel aan een wedstrijd dus er is sowieso een competitief aspect maar er moet ook ruimte zijn voor ontspanning en plezier. We zijn hier met 19 mensen, waarvan 7 nieuwkomers, en dus moet er ook wat discipline zijn. Ik heb iedereen op zijn taak gewezen zodat iedereen weet wat hem te doen staat. Bij aankomst in het bivak werkt iedereen aan zijn eigen wagen en pas nadien kunnen er eventueel andere taken verdeeld worden. En na de inspanning is er ruimte voor de ontspanning want het is en blijft een hobby. Maar wel eentje die we zo goed al mogelijk moeten proberen te volbrengen want pas dan kan iedereen er plezier aan beleven.”

Wie de wedstrijd live wil volgen kan dat via de website www.owaka.fr Gewoon het gewenste startnummer ingeven en je krijgt alle info.

Share this article with friends