Homepage

Operatie stuurhuis van start

📁 Laatste nieuws 🕔18.April 2015
Operatie stuurhuis van start

Alle Feryn teamleden in bivak.

Na een avontuur dat rond middernacht in België begon zijn Nicola en Maxim Feryn met een nieuw stuurhuis aangekomen in het bivak van Merzouga waar alle Feryn deelnemers ongeschonden door de tweede rit gekomen zijn.

Laat ons beginnen met debutant Michel Suetens. Samen met co Luc Smeets beleefde hij twee toffe en leerrijke dagen. “Gisteren hebben we iets meer dan 6 uur over de rit gedaan dan de ritwinnaar maar dat deert ons niet” zegt Michelleke. “De wagen is perfect, we hebben ons geamuseerd en bereikten zonder technische problemen het bivak. Ook vandaag is alles vlot gegaan al hebben we de duinen op het einde links laten liggen. Er was een zandstorm en het was zinloos voor twee mensen die geen enkele ervaring hebben met duinen om dan het gevaar te gaan opzoeken. Wij hebben maar één doel en dat is deze wedstrijd tot een goed einde brengen. Het klassement is bijkomstig.”

Joris Mattijs en Serge Bruynkens reden vandaag de 12e tijd algemeen, de 4e in hun klasse. Na twee dagen staan ze op de 12e plaats algemeen. “What a difference a co-driver makes” glimlacht Joris Mattijs. “Ik wil mijn co van vorig jaar absoluut niets tekort doen maar werken met een corijders als Serge Bruynkens is werkelijk fantastisch. Die man heeft zoveel ervaring, blijft altijd rustig en heeft altijd alles onder controle. Hij was vandaag een perfecte gids in de woestijn.” Serge Bruynkens glimlacht en blijft rustig onder de complimenten van zijn rijder. “Ik ga er seffens nog van blozen. Het is leuk om nog eens in een wagen te navigeren al is en blijft het werken hoor. Het roadbook is zo gedetailleerd dat je constant bezig bent met dingen te bekijken. Net omdat er zoveel details in vermeld staan kan het ook gevaarlijk worden want je verwacht dan ook dat werkelijk alles erin staat en dat is niet altijd het geval. De sfeer is ontspannen, de organisatie prima. Wij amuseren ons hier.”

Paul Verheyden, Kurt Keysers en Mark Verriest staan met hun Daf truck 14e algemeen, 6e in het klassement bij de vrachtwagens.

Morgen wordt de derde rit gereden die de karavaan van Merzouga naar Mhamid brengt. Een tocht van 235 km rijden tegen de tijd, van bivak naar bivak zonder verbindingskilometers en met Pascal Feryn en Tom De Leeuw die over een volledig frisse Toyota Landcruiser kunnen beschikken. “Het team is intussen hard aan het werk om het kapotte stuurhuis te vervangen en de Toyota opnieuw rijklaar te krijgen. Ik ben iedereen enorm dankbaar en kijk uit naar de rit van morgen” zegt Pascal Feryn.

Share this article with friends