Homepage

Opgave voor Feryn – De Leeuw

📁 Laatste nieuws 🕔19.April 2015
Opgave voor Feryn – De Leeuw

Voor Pascal Feryn en Tom De Leeuw is de Libya Rally voorbij. Na 15 km merkte het duo een sterke brandstofgeur in de wagen. Uit veiligheidsoverweging werd beslist om op te geven.

Na een moeilijke start, waarbij Pascal Feryn (Toyota) in de eerste rit het stuurhuis onherstelbaar beschadigde, spaarde het team kosten noch moeite om vandaag opnieuw te starten. Vanuit België werd een operatie gestart om een nieuw wisselstuk 19 uur later aan het team in Marokko te overhandigen. De herstelling verliep vlot en deze ochtend vertrok het duo, met de nodige straftijd, in de derde rit.

“Na 15 km rook ik brandstof in de wagen” zegt Pascal Feryn. “We hebben de wagen meteen aan de kant gezet en zagen de brandstof in de wagen stromen. De brandstoftank is een grote bak met daarin een zak waar 400 liter brandstof in kan. Die zak moet ergens beginnen lekken zijn. Als benzine op een warm onderdeel terecht komt is een vlammenzee niet te vermijden. We besloten uit veiligheid om op te geven. Vorig jaar won ik hier, dit jaar zat echt alles tegen. De auto staat intussen op de aanhangwagen en zelf ben ik bijna in Marrakech. Het plan is om morgen terug in België te zijn. Volgend jaar komen we zeker terug maar dan moet het anders en beter.”

Share this article with friends