Homepage

Team Feryn Dakar Sport met ambitie naar Marokko

📁 Laatste nieuws 🕔09.April 2015
Team Feryn Dakar Sport met ambitie naar Marokko

Feryn – De Leeuw zijn titelverdedigers.

Van 17 april tot en met 23 april wordt in Marokko voor de 7e keer de Libya Rally gereden. De organisatie is volledig Vlaams en kan dit jaar rekenen op veel Belgische en Nederlandse deelnemers. Vorig jaar won Pascal Feryn (Toyota Landcruiser) bij de wagens.

Pascal Feryn en Tom De Leeuw (Toyota Landcruiser) grepen vorig jaar tijdens de slotrit de macht en wonnen onverwacht de Libya Rally. Dit jaar keren Pascal en Tom De Leeuw terug naar Marokko. “Voor mij is dit pure ontspanning” zegt Pascal Feryn. “Ik sluit me helemaal aan bij Pascal al moet ik toch ook wel bekennen dat eenmaal ik de helm op mijn hoofd zet het competitiebeest in mij loskomt” aldus Tom De Leeuw. “We proberen net als vorig jaar een goed evenwicht tussen competitie en ontspanning te bewerkstelligen.”

De Libya Rally is een succesverhaal. Organisator Gert Duson ziet de interesse voor zijn wedstrijd jaar na jaar toenemen. “Het is een succesverhaal en dat heeft volgens mij met de kleinschaligheid te maken” aldus Gert Duson. “Iedereen kent iedereen. Het is plezant in het bivak, de deelnemers krijgen een uitdagend parcours voor de wielen geschoven en het eten is er bijzonder lekker. We zijn dit jaar overgeschakeld naar het GPS systeem dat ook in de Dakar rally gebruikt wordt en dat trekt nogal wat Nederlandse teams aan die hier komen testen met het oog op de Dakar 2016. Onze klassementsritten zijn qua lengte en moeilijkheidsgraad te vergelijken met die van de Dakar.”

Vorig jaar waren we met 400 mensen, dit jaar zijn het er 430 waarvan 320 deelnemers en 93 mensen die meedraaien in de organisatie. De deelnemers komen uit 15 landen. België (120 deelnemers) en Nederland (158) zorgen voor de grootste delegaties. Team Feryn Dakar Sport is het grootste Belgische team met 19 mensen verdeeld over 9 voertuigen waarvan 1 racetruck en 3 wedstrijdwagens. De andere voertuigen zijn ondersteunende wagens.

We stellen de wedstrijdteams aan jullie voor.

 

  1. Pascal Feryn – Tom De Leeuw (Landcruiser)

 

“De Dakar is te groot en te duur geworden” zegt Pascal Feryn. “Ik was het beu om dagelijks stof vreten van de professionele teams. Deze wedstrijd is meer op mijn maat. Iedereen wint graag en tot onze grote verbazing hebben we vorig jaar de eindzege bij de 4×4 behaald. Dat was totaal onverwacht maar het geeft wel een stimulans om verder te doen. Dit jaar wordt winnen een pak moeilijker want niet alleen zijn er wagens van het Belgische Overdrive team, ook het Franse Schlesser team neemt deel aan deze wedstrijd. Winnen is geen doel maar ik zou toch graag in de top 5 eindigen. Dat moet mogelijk zijn.”

 “Ik sta te popelen om opnieuw plaats te nemen in mijn vertrouwd zitje naast Pascal” zegt corijder/navigator Tom De Leeuw. “In vergelijking met vorig jaar wordt het nu een pak moeilijker. De organisatie is erin geslaagd om een sterk deelnemersveld bij elkaar te krijgen maar dat maakt de uitdaging er alleen maar groter op.”

 

 

  1. Joris Mattijs – Serge Bruynkens (Desert Warrior)

Joris Mattijs vormt dit jaar team met Serge Bruynkens die de laatste jaren veelal als navigator van oa Loprais en Stacey samenwerkte. Voor de gelegenheid ruilt hij zijn vrachtwagen voor de wagen. “Ik ken Joris al een hele tijd en wij delen samen de passie voor autosport” zegt Serge Bruynkens. “Joris vroeg mij om samen met hem deze wedstrijd te rijden. Ik heb er eerlijk gezegd niet lang over moeten nadenken. Het is een nieuwe uitdaging en het lijkt me een leuke wedstrijd.”

  1. Michel Suetens – Luc Smeets (Toyota Hilux)

 ‘Michelleke’ kenden we de voorbije jaren als een gemotiveerde kracht, een duivel doet al in het Feryn Dakar Sport Team. In de Libya Rally debuteert hij in de rallyraid. “Mijn corijder Luc en ikzelf zijn gek van autosport maar we hebben nog nooit deelgenomen aan een wedstrijd” zegt Michel Suetens. “Je moet ergens ooit beginnen en deze wedstrijd lijkt me daar bijzonder geschikt voor. Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik heb de Dakar en deze wedstrijd al meegemaakt met dit mooie team. Ik zag Pascal en Tom ’s avonds totaal uitgeput binnenkomen met tal van verhalen. Ik wou dat ook eens meemaken en kijk, volgende week staan we aan de start. De ambities is simpel. We willen graag de finish halen.” 

  1. Paul Verheyden – Kurt Keysers – Mark Verriest (DAF) 

Ook dit jaar is Paul Verheyden samen met Kurt Keysers opnieuw op de afspraak in de Libya Rally. “Vorig jaar hadden we eigenlijk moeten winnen maar we kenden wat tegenslag” zegt Paul Verheyden. “Dit jaar wordt het een harde strijd want er zakken nogal wat sterke teams af naar Marokko. Een podiumplaats zou mooi zijn.”

 

“Daar doen we het voor” zegt nieuwkomer Mark Verriest. “Pascal reed vroeger motorcross en Paul was net als ik een motard. Er zijn dus wel wat raakvlakken. In 2007 debuteerde ik in de Dakar, de laatste die in Afrika gereden werd en in 2009 stond ik opnieuw aan de start, toen tijdens de eerste editie van de Dakar in Zuid-Amerika. Het hoofdstuk met de motor ligt definitief achter mij. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en Pascal kon met die bieden. Ik kijk er enorm naar uit.”

Share this article with friends